fredag 9 januari 2009

Vakna upp!

Vakna upp, du människa, och inse ditt väsens värdighet! Tänk på att du är skapad till Guds avbild, och även om avbilden fördärvades i Adam, så har den blivit återställd i Kristus. /.../ Ty om vi är Guds tempel och Guds Ande bor i oss, då är det som varje troende har i sin själ större än himlavalvets under.
/Leo den store (död 461); citatet hämtat ur "Kyssa spår", red. Peter Halldorf

3 kommentarer:

Excelsis sa...

Härligt citat och härlig bok. Ligger du i fas? Jag är konstant så där någon vecka efter. Jag försöker läsa igen men så går det alltid några dagar då jag missar. Eller du kanske inte alls läser så kontinuerligt..

Johanna G sa...

Kul att du också läser den!

Jo, du kanske kan säga att jag är "i fas" i och med att det är dagens text jag citerar ifrån.

Jag hade en period - direkt efter att jag köpte boken för snart fem år sedan - som jag läste duktigt varje dag. Efter ett tag fallerade den ambitionen, och då försökte jag göra som du och "läsa ikapp". Vilket dock resulterade i att jag låg ständigt efter och hade ständigt dåligt samvete för det. Och så blev det bara pannkaka av alltihop tillslut.

Har haft boken stående i bokhyllan ganska länge nu, men plockade ner den under adventstiden. Kan inte påstå att jag läser dagligen eller något, men någongång då och då blir det, men då alltid den dagens text, utan dåligt samvete om att behöva läsa ikapp.

Excelsis sa...

Ja, den dagliga läsningen är svår men jag knyter den till mina tideböner så det har fungerat under halva hösten (är på 2 dec). Jag fullkomligt älskar texterna. Boken är ju så billig dessutom..