tisdag 20 januari 2009

Lugn och social


Följer upp nyheten från häromdagen med att tipsa om en artikel i SvD - nervösa och osociala människor drabbas oftare av alzheimers än lugna och sociala. Att vara antingen lugn eller social tycks vara bättre än ingetedra, men att vara både ock ger bäst effekt.

Och varför då inte passa att umgås med dina vänner i lugn och ro över en (eller 3-5 var det ju) kopp(ar) kaffe (eller te), för största möjliga effekt?

6 kommentarer:

Excelsis sa...

Låter trevligt!

Det får vi styra upp nästa gång jag är i Uppsala.

saom sa...

Åh. Nu blev jag plötsligt väldigt kaffesugen. Bäst att gå och fixa en kopp. :)

Teija sa...

Snacka om att slå två flugor i en smäll! Bekämpa en otäck sjukdom och umgås med sina vänner, kan det bli bättre! Jag minskade ner på kaffedrickandet för jag hörde att det inte är nyttigt. Nu ökar jag dosen igen... När min yngste frisknar till blir det en fika på stan i goda vänners lag.

Johanna G sa...

Excelsis:
Jag är på! Hör bara av dig så ska jag försöka ordna något!

Saom:
Välkommen hit!
Hoppas den smakade bra :)

Teija:
Kaffe är - precis som det mycket annat - både positivt och negativt. Står listat som "kan ev. orsaka cancer" och ökar stresshormoner i kroppen och ökar risken för magsår, men som sagt var minskar risk för rheumatism och alzheimers/demens. Vem kan säga var som är nyttigt och inte?

Charlotte Therese sa...

Te-bloggträffar vore kanske något?

Grönt te ska ju vara särskilt nyttigt.

Johanna G sa...

Jag är på!

Har förresten köpt en mycket intressant bok om te: "Te - från Sencha till Lapsang"! Mer info kommer i bloggen när jag läst ut den.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127356299