fredag 30 maj 2008

Tips: Nystartat forum + bloggtips

Efter förra tipsets frikyrkliga betoning, så kommer här återigen en djupdykning i den katolska internetmyllan.

Tips ett:

http://katolskt.egetforum.se

Katolskt (eget-)forum är ett svenskt (med visst inslag av norska medlemmar), nystartat forum (endast fem dagar gammalt, men har redan över 100 inlägg!!) där alltifrån katolicismens grunder till politik och fritid avhandlas. Så gå med du också och diskutera dina frågor och värderingar. Passa på redan nu, så har du kanske chans att vara med och forma forumets utveckling. Håll diskussionen levande helt enkelt!

Krav på medlemskap? Tja, inga alls. Inte egentligen. Det är väl en fördel om du är intresserad av att diskutera katolska frågor och företeelser, men det är absolut inget krav på att vara katolik (i så fall skulle jag inte heller ha fått vara med!).

Tips två:

http://godkatolik.blogspot.com

Minutz3, som även är huvudman bakom Katolskt Forum, driver en blogg som avhandlar allt mellan HBT-propaganda och det fantastiska i biktens sakrament. Eller som han själv uttrycker det: "En blogg om hur jag försöker bli och vara en godare katolik, och tips och råd om hur man kan själv bli godare".

Ni som känner mig vet (förhoppningsvis) redan att jag inte håller med honom i allt det han skriver, men det behöver ju inte betyda att bloggen blir mindre läsvärd. Eller...? För om man bara ska läsa sådant som man redan håller med om, hur ska man då någonsin lära sig något nytt? Eller ens lära sig att förstå och respektera andra? Och dessutom skulle urvalet bli väldigt begränsat! För den delen: detta gäller i princip för alla tips jag lagt upp hittills, så det är inget specifikt för just Minutz3 och hans åsikter. Nej, det intressanta är ju just att möta, stöta och blöta åsikter som man inte omfamnar till fullo.

Så: läs, reagera och se själva!

Inga kommentarer: