onsdag 17 september 2008

Studenttypstestad

Häromdagen (Oj! Vänta! Det är snart två veckor sedan... Vart tog tiden vägen??) publicerade jag ett personlighetstest som jag hade gjort på nätet och som har cirkulerat runt på diverse bloggar. Nu har UNT (Upsala Nya Tidning) kommit med ett test för alla studenter: "Vilken typ av Uppsalastudent är du?"

Jag är uppenbarligen...
...den överambitiösa läkaren. Om du någon gång går ut och festar så unnar du dig en drink, varken mer eller mindre. Eftersom du inte har någon koll på vad som gäller på nationsfronten så hamnar du på ett tråkigt ställe och går hem redan klockan elva. Om tio år kommer du att: Ha tröttnat på cellprovstagningar och neurologiska sjukdomar. En dag får du nog, packar din väska och flyttar till Papa Nya Guinea.
Svaret jag fick är väl som vid alla andra liknande test antagligen ganska grovhugget och inte speciellt urskiljningslös, men någonstans frågar jag mig om det nu börjar bli läge att bli nervös - inte för att Papa Nya Guinea låter så skrämmande förvisso - för jag känner faktiskt igen mig till viss del: Hjälp!!

1 kommentar:

Excelsis sa...

Mitt resultat: "Du är glidaren som pluggar samhällsvetenskap. Att du har toppbetyg beror på att du är bra på att snacka dig ur situationer och på seminarierna låter du oerhört påläst trots att du inte ens öppnat böckerna. I stället satsar du på att festa fyra dagar i veckan och du känner alla bartendrar i staden. Du lämnar alla fester sist av alla och har varit i varenda studentkorridor i hela Uppsala. Om tio år kommer du att: Jobba som socionom och vara en seriös småbarnsförälder som inte längre kan stava till vare sig festprisse eller bakismat."

Vet inte riktigt om jag känner igen mig.. Kanske lite.. :)