lördag 25 oktober 2008

En tesnobb bekänner färg

Förstod inte riktigt nyhetsvärdet i det här bildreportaget, men lite te är väl aldrig fel - oavsett årstid!?

Själv föredrar jag till exempel löste framför påste. Inte för att jag är obstinat i att tro att löste alltid är godare än påste, men löste är om inte annat mycket billigare än påste, vilket ju inte är en nackdel när man är student.

Och sen är rättvisemärkt te i det närmaste ett måste när jag får välja själv. Att det är några kronor dyrare - vad gör det? En till två koppar om dagen drar inte så hårt på ekonomin i vilket fall som helst, i alla fall inte jämfört med vad till exempel en kopp te kostar på café eller i en automat! Och nu börjar det finnas rättvisemärkta téer på riktigt många ställen i riktigt goda smaker också. Vad sägs till exempel om "Rasperry roses" (grönt), "Rooibos orange" (rött) eller "Indian chai" och "Cream peach" (svart)?!

Annars så är nog det absolut godaste teet jag druckit "Jordgubb och champange" - svart te med silverkulor som smälter i värmen - som jag fick när jag var hos en kompis och pluggade en gång för länge sedan. Tyvärr vet jag varken var man kan få tag på det och inte var det rättvisemärkt heller vad jag vet, men det kanske kommer det med om jag har lite tålamod?

Ska jag själv bjuda på te blir det oftast vanligt, hederligt (rättvisemärkt) Earl Grey i tekanna. Inte så tokigt det heller kan jag lova! Det är praktiskt för det går hem hos de flesta och te i tekanna är ju alltid något speciellt...

9 kommentarer:

Charlotte Therese sa...

Gillar också te...

Jordgubb och champagne-te låter onekligen smarrigt.

Tipsa gärna var du hittade det ifall du hittar det nån gång...

Testade en del rättvisemärkt te tidigare - men det jag hittade var allt annat än gott. Det enda som var gott med det var samvetet...

Men nu verkar det ju ha kommit ett bättre sortiment. Kanske dags att testa igen.

För övrigt så har vi exakt likadana tekannor (ifall den på bilden är din). Möjligen är min lite bulligare - men det kan ju också vara fotoperspektivet som gör det. Färgen är likadan och alla övriga detaljer.

Johanna G sa...

Nej, just tekannan är inte min (muggen är det dock - till te ska det vara stora och härliga muggar!!). Min ser ungefär likadan ut, fast mörkblå. Du har ju förresten sett den när du, Johan & Johanna var här och åt scones, om du minns?

Teija sa...

När jag är ute och fikar tar jag gärna jordgubb- och fläderte. Fantastiskt gott, speciellt när det är höstrusk och man längtar till sommaren.
Jordgubbar och champagne, mmmmm. Åt choklad med champagnefyllning en gång. Det var fantastiskt gott.

AKO sa...

Jag vet att jag har druckit något te som hette något med champagne som var ganska sött och luktade väldigt mycket. Det var faktiskt ett billigt löste köpt på ICA Maxi här i stan, men jag har sett det på fler ställen. Kan ju vara värt att kolla på någon större matvaruaffäraffär med många sorters löste-lådor, eller hur? :)

Insåg att jag nog kan tänkas sno din idé och skriva ett inlägg om te här framöver. Vad vore livet utan te? Trist och tråkigt och kallt!

bomalin sa...

Hej Johanna!
Fin blogg du har. Hit kommer jag att gå ofta och läsa!
Jag dricker också mycket te. (Kan undra hur stor del av min plasmavolym som utgörs av te... Kanske borde man gå och ta prov på sig...?) Jag lever värsta lyxlivet just nu, för en kompis har tagit hem jättefint jasminte och Oolong från Kina!! Jag har en liten tekanna i terrakotta med en arg och stilig drake i relief. Mina barn tycker att den är spännande. Jag med.

Z sa...

Gillade din bloggpost.

Själv är jag nog motsatsen, dvs en riktig te-barbar, gillar fruktteer (men det ska man inte göra egentligen, enligt väninnorna, för det är "tjejigt"),
Lipton, Earl Grey, kamomill, skogsbärs-te, etc

favorit: 'rabarber-och-vanilj'

Johanna G sa...

Teija:
Jordgubb och fläder, ja, det låter verkligen som svensk sommar!

Choklad med champagne! Låter supergott!!

Det lustiga är ju att champagne (som dryck) inte är så fantastiskt gott - trots att det anses vara så "fint" - men hur produkter som te med champagnesmak och choklad med champagne kan vara så gott...

AKO:
Haha, underskatta inte ICA! De kan ha samma te som tebutikerna har jag insett, men sälja det för 1/2-2/3 av priset hos tebutiken. Kan vara värt att kolla upp. Tack för tipset :)

Bomalin
Tackar! Varmt välkommen hit! Och varmt välkommen tillbaka många gånger :)

Tror inte så stor del av din plasmavolym utgörs av te faktiskt, för vad är egentligen te? Till största del vatten faktiskt (vilket ju förvisso finns gott om i plasma), och te är ju vätskedrivande (urindrivande, diuretiskt) så det är så att säga "självsanerande"...

Z:
Du, jag gillar också frukttéer, även dem som många kallar "parfymtéer", så på den punkten skiljer vi oss nog inte så mycket. Och det där med "tesnobb" är skrivet väldigt mycket med glimten i ögat. Det var en kompis som sa det en gång i våras(?), och sen dess har jag kört med det. Tycker framförallt att det låter rätt kul :)

AKO sa...

Nä, nu vill jag att du skriver ett nytt inlägg! Kom igen, jag vill ju ha något att läsa! ;)

Johanna G sa...

Haha! Jag har haft alldeles för fullt upp för att hinna skriva något. Men ett nytt inlägg kommer förhoppningsvis ant. i kväll eller till helgen. OBS! Jag lovar dock inget!