lördag 10 oktober 2009

Om bokrecensioner

Hej kära bloggläsare!

Jag har funderat lite över vad ni tycker om bokrecensionerna som dyker upp i min blogg ibland. Av de teman som jag återkommer till så tillhör bokrecensionerna det som jag får minst kommentarer på. Förvisso kanske det inte är så mycket att kommentar på min subjektiva uppfattning om en bok, men det är ju alltid roligare med inlägg som skapar en dialog och diskussion. Så ibland undrar jag om jag inte ska sluta med recensionerna, de tar ju trots allt en stund att skriva.

Min ambition har varit (har inte uppfyllt den från tid till tid) att recensera alla böcker jag läser rakt av, oavsett om jag gillar dem eller ej, oavsett om de är andliga eller ej. På något sätt vill jag spegla hela mitt liv, inte bara filtrera fram det fromma. Visserligen är det mycket här i bloggen som är klart vinklat mot de andliga frågorna, så ärligt talat är bloggen ett skev urval av allt vad jag tänker på under dagarna som passerar. Men med böckerna har jag i alla fall försökt vara helt öppen. Ocensurerad.


Men nu vill jag veta vad ni tycker om bokrecensionerna. Är de roliga att läsa? Tillför de bloggen något? Har ni blivit inspirerade att läsa någon eller några av böcker jag har recenserat? Tycker ni att jag ska ha kvar dem eller skippa dem? Kanske bara skriva om böcker jag tycker om eller bara om andliga böcker? Känn er fria att säga er åsikt, jag kommer se den som rådgivande men inget jag slaviskt måste följa för i slutändan så är det min blogg och här skriver jag vad jag vill!


På återhörande!

2 kommentarer:

Tubbo sa...

Jag har alltid tyckt att dina recensioner tillhört det allra bästa din blogg har att erbjuda.

Hoppas du har tid att skriva någon då och då även i forsättningen..

Johanna G sa...

Hej Tubbo!
Tack för återkopplingen. Hade redan börjat gissa att jag aldrig skulle få några kommentarer på det inlägget och börjat dra slutsatsen att ingen brydde sig om mina bokrecensioner, och därmed bestämt mig för att skippa dem. Men uppskattar du dem så kanske det är bäst jag omvärderar det.

Allt gott!