torsdag 29 oktober 2009

Ett steg mot försoning

Kyrkans Tidning berättar i dag om att "Lutherska världsförbundets styrande råd enhälligt har antagit ett uttalande om försoning med anabaptisterna, eller vederdöparna som de också kallas, efter gamla försyndelser gentemot dem".

Att varje resa börjar med ett första steg borde vara välbekant. Att kyrkorna nu tar detta steg mot försoning är förhoppningsvis första steget på början av resan mot en större enhet.

Så låt oss tacka Gud för detta! Jubla och sjunga, dansa och klappa i händerna. Och låt oss sedan jobba ännu intensivare för att skapa försoning och fullständig enhet mellan kristna av alla samfund och riktningar, mellan oss själva och våra bröder och systrar.

Tack till
Fredrik som tipsade!

6 kommentarer:

Jonas sa...

Det är bra att man ber om förlåtelse för det som har varit, från vår svenska horisont får det väl dock mindre betydelse, för några anabaptister finns inte i vårt land vad jag känner till.

Johanna G sa...

Det jag vet är att det finns folk i svenska bloggosfären som identifierar sig som anabaptister alt. med de läror som anabaptisterna stod för från 1500-talet. Huruvida det sedan finns något formellt anabaptistiskt samfund i Sverige är mer än vad jag vet.

Jonas sa...

Kanske jobbar de på SAAB Ana?

Johanna G sa...

Jag förstår inte...?

Jonas sa...

Jo SAAB Ana, de som säljer bilar du vet....Ana, man kan väl ana anabaptister där kanske, i den mån folk är kristna överhuvudtaget..

Johanna G sa...

Heter inte SAAB bara SAAB?? *känner mig oerhört korkad*

Men nej, detta har varit alldeles vanliga frikyrkliga människor, både "lekmän" (även om det uttrycket väldigt sällna förekommer i frikyrkan) och pastorer.