onsdag 17 december 2008

Kyrkskola i Knivsta

Upsala Nya Tidning (UNT) berättar idag på sin hemsida om den nya "kyrkskolan" som byggs i Knivsta kommun (mellan Uppsala och Stockholm). Trevligt att höra om bygget av en kyrklig friskola som enbart får positiva omdömen av såväl kommun som media! En artikel som helt klart är värd att läsa.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hakan är tappad. Skall alltså svk starta friskola... kristen dessutom... jag måste drömma...

Nåväl, hoppas att det går bra för dom!

Johanna G sa...

Det var så jag tolkade artikeln i fråga. Lyckas du se något annat får du gärna förklara för mig.

Ja, det får vi sannerligen hoppas på :)

Anonym sa...

Olá! Eu sou Marcos, sou brasileiro.
Gostaria de conhecer mais você.
Um abraço.
meu msn é mazifi@hotmail.com

Teija sa...

Ytterligare en tappad haka här... Fantastisk, att få höra att svk vill ha en kristen skola, och att kommunen tycker att det är en bra idé. Där jag bor (Köping) är kommunen helt negativt inställd till friskolor. En kristen friskola skulle få nobben direkt.

Johanna G sa...

Anonym:
I'm sorry, I don't speak... portugese? Can you please repeat it in english, swedish or german?

Teija:
Tror nog ändå att SvK har en starkare ställning i detta läget än vilken annan kyrka som helst som skulle vilja starta en kristen friskola - SvK vet ju alla att de är "rekordeliga" (dvs ingen hjärntvättande sekt...), så kommentaren från kommunen verkar mest vara att de är tacksamma för att någon annan tar på sig kostnaderna för att bygga skolan.

Anonym sa...

Om jag far skryta lite, sa kan jag namna att mina foraldrar var drivande i startandet av detta projekt. Tyvarr kan de inte skada frukten av sitt arbete pa nara hall, da vi flyttade darifran for nagra ar sedan.

Johanna G sa...

Thomas:
Skryt på bara! Det heter ju att man ska "hedra din moder och din fader", så passa nu på att vara riktigt stolt över dem :)