söndag 28 december 2008

Mera Maria...

Det verkar som fler protestanter än jag funderar på Maria just nu, för vad upptäcker jag när jag kommer tillbaka till Ansgar under mellandagarna och börjar läsa Pilgrim (typiskt lovnöje på Ansgar; under terminerna har jag inte så mycket tid över att läsa alla teologiska tidsskrifter och magasin som de prenumererar på för alla boendes räkning, vilket ju annars är en mycket trevlig förmån med att bo på ett kristet studenthem).

Tyvärr så ligger inte Pilgrimsartiklarna ute på nätet, men för dem som tycker det är värt att offra 75 kr för att köpa ett lösnummer (eller 290 kr för 1 år resp. 520 kr för 2 års prenumeration) så kan jag rekommendera artiklarna "Mirjam, Israels dotter" av syster Sofie OP och "Vägleda: Igenkänd" av Grethe Livbjerg.

*****

För den som inte vet:
Pilgrim är en ekumenisk tidsskrift som utkommer fyra gånger per år med fokus på andlig vägledningen, och där varje nummer har ett eget tema (t.ex. har decembernumret i år temat "Maria", vilket är det jag hänvisat till ovan). Den ges ut tillsammans med kommuniteten på Bjärka-Säby och har Peter Halldorf som redaktör. Mycket av inspirationen hämtas från reträtter och ökenspirualiteten. För mer detaljerad information hänvisar jag till Pilgrims hemsida: http://www.tidskriftenpilgrim.nu/

3 kommentarer:

bokmalin sa...

Tack för tipset!

bokmalin sa...

...själv fastnade jag för det fina och uppriktiga samtalet mellan missionspastorn och Mariasystrarna. Gruvligt vad jag kände igen mig i pastorn! Även Samuel Carlssons (hette han väl?) recension av Stinissens bok var sådär uppriktig och bra. Och artikeln av den ortodoxa kvinnan. Det är inga lätta saker för mig, det här. Men viktiga.

Johanna G sa...

Trevligt att du hittade något som gav dig något! Ja, det mesta var bra i det här numret tyckte jag. Synd bara att det är ganska dyrt att prenumerera på Pilgrim. Fast å andra sidan - 300 kr för gedigen och varierad andlig vägledning är ju överkomligt om man jämför med vad det kostar att åka på reträtter och annat...