onsdag 8 april 2009

...må den leva uti hundrade år?


Idag, den 8 april 2009, fyller denna blogg 1 år!! Detta borde så klart firas med stort tårtkalas. Tyvärr saknar jag möjlighet att skicka tårtbitar på posten åt alla er läsare. Och den virtuella versionen ovan må vara söt, men smakar antagligen inte så mycket.

Så, vad ska jag då bjuda er på?

Och kom nu inte och säg att jag inte ska bjuda på något! Bara för att det inte blir ett vanligt födelsedagskalas med presenter och så vidare så är det ju klart att jag ska bjuda på något utöver det vanliga.


När bloggen firade tre månader så gjorde jag en sammanställning av hur ofta jag använt olika etiketter och hur många inlägg jag skrivit osv. Jag skulle förvisso kunna göra om det och sen jämföra och se om det är någon skillnad nu. Jag skulle nog kunna tycka att det är intressant, men jag vet inte hur roligt det skulle vara för er att läsa? Kom igen alltså! Någon måtta på Johanna-analyser och egotrippar måste det väl ändå vara!?

*tänker intensivt*


*går tillbaka till
mitt allra första inlägg i hopp om att hitta inspiration*
Troligen blir det funderingar kring kyrka och tro, om ekumenik och teologi. /.../ Det kommer bli mer eller mindre lösa tankar och - min förhoppning - utbyte av erfarenheter.
Hum, det gav kanske inte så mycket. Känns som om den "programförklaringen" fortfarande lever och är så nära en sammanfattning av min - ibland väldigt spretiga - blogg man kan komma. Nåja, det har kanske blivit lite mer aikido och bokrecensioner än vad som antyds där (eller klassas det som "lösa tankar"?), men på det hela taget tycker jag ändå det stämmer rätt bra fortfarande.

Nej, jag ger upp! Ni får helt enkelt önska ett födelsedagsinlägg. Välj ämne och så får jag se vad jag kan producera. Blir det för många förslag får jag starta en omröstning om vad som verkar populärast... Nå, vad säger ni? Kan det vara en bloggfödelsedagsbjudning som heter duga?

10 kommentarer:

Excelsis sa...

Jag har inte följt den i exakt ett år, men det har varit ett nöje att läsa den hittills.. Grattis!

minutz3 sa...

Din inställning till Katolska Kyrkan? ;-)

Om den har förändrats något, hur?

Johanna G sa...

Excelsis:
Nöjet är på min sida - dvs det har varit (och är!) ett nöje att ha dig här!

Minutz3:
Första önskemålet noterat.

Bitte Assarmo sa...

Jag har inte heller följt din blogg så länge men gillar den skarpt. Skulle önska mig ett födelsedagsinlägg som handlar om påsken och hur du ser på den.

Johanna G sa...

Bitte:
Hjälp vad ambitiöst det låter!
Men men, ditt önskemål är noterat. Får se om det droppar in några flera. Blir det bara dessa två ska jag nog försöka hinna med båda två.

Hasse G sa...

Grattis - har ju inte hängt med så länge men du vet att jag uppskattar det mesta du tar upp. Men ekumeniken ligger mig varmt om hjärtat så där har du ett förslag.

Teija sa...

Grattis till 1-åringen!
Det jag är nyfiken på är dina tankar kring din mångkyrklighet och hur det skulle kunna berika min katolska enkyrklighet.
Gillade för övrigt Lord of the Dance jättemycket! Har aldrig hört den förut men bara tanken på att vår Herre är förknippad med dans gör mig lycklig, jag som älskar att dansa!

Johanna G sa...

Hasse:
Ekumenik lär jag inte sluta ta upp i första taget, så den är nog garanterad att dyka upp förr eller senare igen!

Teija:
Intressant vinkel!

Vilken tur att jag återanvänder en del gammalt material då, inte minst för er nytillkomna :)

Johan Stenberg sa...

Grattis!
Hoppas vi får fira 2, 3, 5 och 10-årsdagen också.

Jag skulle gärna se ett inlägg som behandlar protestantisk självförståelse. Dvs skall protesterna fortsätta i all evighet eller vad krävs för att ni skall anse den katolska/ortodoxa kyrkan vara så reformerad att protesterna kan läggas ned?

Jag tar för givet att protestanterna (åtminstone de ursprungliga reformatörerna) inte ville göra sin reformationsrörelse till något permanent separatistiskt missnöjesparti utan att målet var en reformering av den odelade kyrkoinstitutionen.

Johanna G sa...

Johan:
Tackar, tackar!
Vi får väl se. Jag tar några inlägg i taget och så får jag väl se hur länge lusten och inspirationen räcker. Jobbar hårt på mitt andra år. Nytt inlägg kommer imorgon :)

Nu vet jag inte om jag är rätt person att behandla protestantisk självförståelse, då jag inte känner mig så typiskt protestantisk. Men jag får väl se vad jag kan göra...