lördag 18 april 2009

Fler korta konferenser och möten...

Tycker ni inte att Oas-möte och Jesusmanifestation är nog så kommer här två tips till:Söndagen den 26 april är det kyrkodag med aKF (arbetsgemenskapen Kyrklig Förnyelse) på temat kallelse till klosterliv här på Sankt Ansgar (Uppsala). Jag tror åtminstone att det är det. Det sitter ett anslag utanför kyrkan, men jag hittar ingen information om det på aKFs hemsida. Jag återkommer om jag får tag på mer information!

För den som vill läsa mer om tankar kring dagens kristna kommuniteter och kollektiv rekommenderas Antons "Rapport från 'Gemenskap i en splittrad tid'" (både själva inlägget och kommentarerna är bra, men redan rubriken sammanfattar mycket bra vad det handlar om). Dagen skrev om helgen här, och en ledare utifrån den med rubriken "En dold väckelse?".Baggisdavid tipsade om en Nordisk New Wine-konferens i Stockholm den 28-30 april. Något för dig om du är lagd åt det karismatiska hållet och vill höra predikningar om helande och samfundsöverskridande tjänst. Tyvärr mitt i veckan, så jag har personligen ingen möjlighet att komma iväg på det.

4 kommentarer:

Teija sa...

'Lagd åt det karismatiska hållet', det var ett roligt uttryck! Jag är personligen lagd åt det kontemplativa hållet, men brukar vara med i kyrkan när våra burundier har sin (karismatiska) bönegrupp på fredagar. Det karismatiska har sina poänger, måste jag erkänna, men min privata bön är fortfarande inspirerad av Karmel. Burundierna ber på kirundi men de sjunger jättefina sånger på franska som jag kan sjunga med i. Allt som kan lära mig något tycker jag om.

Johanna G sa...

Jag tycker det är ett ganska beskrivande och praktiskt uttryck, som talar om vad det handlar om utan att klassificera det som något som enbart finns i ett samfund (som t.ex. "pingstig" skulle antyda).

I övrigt håller jag med dig till fullo - "Allt som kan lära mig något tycker jag om". Jag kunde inte ha sagt det bättre själv!

Jonas sa...

Johanna får du mer info om AkF mötet så är jag tacksam om du delger det. Jag har inte fått någon info om mötet, hittar inte heller något på hemsidan, och det har inte heller stått något i Svensk Pastoraltidskrift (den tidningen får vi medlemmar de nummer AkF annonserar i den.

Det finns dock stiftsgrupper och i Uppsala stift är Bertil Murray kontaktperson. Han borde veta.

Blogger sa...

There is SHOCKING news in the sports betting industry.

It's been said that any bettor needs to look at this,

Watch this or stop betting on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software