fredag 23 juli 2010

Mer helanden

Jag tror på att Gud vill att vi ber Honom gripa in i våra liv i stort och smått. Jag tror på att Gud gör under. Jag tror på att Gud helar människor. Jag tror att detta går att bevisa med vetenskapliga metoder.

För mig är denna tro den fullt naturliga konsekvensen av att bekänna Honom som Skapare, Frälsare och Befriare. Läs bara Bibeln! Skåda (eller försök räkna dem om du hellre vill det) alla under som förekommer både i Gamla Testamentet och Nya Testamentet. Ja, Jesus gör under. Helar människor. Varför ska jag då förneka möjligheten att Gud kan - och vill! - göra under?


Gud "angriper" sällan människor mot deras vilja. Så vill vi se under så kan det vara värt att be om dem. Men jag tror inte på att KRÄVA under av Honom. Jag ber om helanden och under i Jesu namn med tillägget "Ske din vilja, inte min".


Min vanligaste bön om helande är för mig själv och min återkommande huvudvärk. Ibland släpper den, ibland inte. Oftast kombinerar jag det med att ta en huvudvärkstablett. Jag har bett om att slippa återfå huvudvärken, men än så länge verkar inte Gud besvara den bönen. För mig är detta faktum inget som påverkar min syn varken på Gud eller Guds allmakt. Tillsvidare får jag får fortsätta be. Människan blir ju aldrig så from som när livet går emot henne och hon får möjlighet att klaga på Gud! Och bönfalla Honom om hjälp...

3 kommentarer:

Jonas sa...

Hej Johanna! Din huvudvärk har du haft den länge? Ska be för dig, Gud hör bön.

Johanna G sa...

Till och från i perioder så långt tillbaka som jag kan minnas.

Tack.

Anders sa...

Hej!

Kommentar angående bön:
Den historiska första århundradets Ribi [Ribi var hans titel] Yehoshua – Messias – från Nasaret [mer info samt bevis för följande påståenden på denna länk] undervisade att man ska göra sitt yttersta att följa direktiven i ”Moseböckerna” (det finns ung. 613 direktiv). I den judiska Bibeln – ”Ordspråksboken” 28:9 – står det att bönen från en person som inte praktiserar direktiven i ”Moseböckerna” är en styggelse. Det följer från den versen att Skaparen inte vill att en person som förkastar Hans vilja genom att inte följa Hans direktiv ska be. Han hoppas att de människorna som förkastar Hans direktiv ska omvända sig. Ribi Yehoshua - Messias - trodde på allt som stod i den judiska Bibeln, likaså även denna vers.

Vänliga hälsningar,
Anders Branderud