onsdag 16 december 2009

Tre år

Tre år vandrade Jesus på jorden tillsammans med och undervisade sina lärjungar.

Tre år sägs vara den tid det tar - enligt undersökningar - från det att man har lärt känna en människa tills dess man har byggt upp en så nära vänskap att där finns en naturlig plats för att diskutera tro och följa med till kyrkan.

"Tre år" citerar författaren till aikidoboken "är den tid man behöver för att kunna avgöra hur mycket en tränare har att lära sin elev" enligt det japanska systemet. Därmed menar han inte att man lär sig allt tränaren har att lära ut på tre år, utan att man inte ska förkasta en tränare förrän efter att ha gett honom/henne en ärlig chans att visa vad hon/han kan bortom hur den personliga kemin fungerar mellan tränare och adept
.

Tre år lågstadie, mellanstadie, högstadie och gymnasium. Så lyder det svenska skolsystemet.

Tre år för en kandidatexamen eller bachelor som det ska heta numera enligt Bolognasystemet. Det EU-övergripande nya systemet.


Tre årgångar med texter i kyrkoåret. Både inom Svenska Kyrkan och inom Katolska Kyrkan.

Tre år ...

Vad är det med tre år som är så speciellt när det kommer till lärande att helt skilda system och undersökningar ständigt återkommer till att tre år utgör en enhet?!

2 kommentarer:

Johan S. sa...

Bra, då vet vi att du åtminstone fortsätter med bloggen till treårsdagen om ett år och fyra månader. :-)

Johanna G sa...

Haha! Bra försök. :P
Nej, jag lovar inget mer än att jag fortsätter så länge jag har tid och lust och något att skriva om.

Just nu har jag - som du kanske märkt - haft en period när jag har haft svårt att ta mig tid att skriva färdigt inläggen. Idéer får jag med jämna mellanrum, men motivationen och diciplinen att fullfölja verkar det desto sämre med...