måndag 20 juli 2009

Fyrklöver i bloggträffar

Sommaren rusar fram. Midsommar passerade obemärkt förbi för fyra veckor sedan medan jag var i Rom, och sommarnätterna börjar så sakteliga bli mörkare igen i Uppsala. Efter examen och Romresan har jag långsamt börjat packa ihop mitt bohag inför flytten norrut och mitt rum ser alltmer spartanskt ut (eller alltmer kaotiskt med lådor och kassar överallt).

Aktiviteten här på bloggen har - som ni märkt - gått ner till miniminivå, men några "bloggträffar" irl har jag hunnit med. Personligen måste jag ändå hävda att tillslut få möjligheten att träffa bloggvänner öga mot öga tillhör en av de trevligare sidorna med bloggosfären. Och jag upphör inte att förvånas över hur lätt det ofta är att bara prata på om allt möjligt som om man har känt varandra i evighet, det är sällan jag upplevt några krystade "vad-ska-vi-säga-till-varandra-nu?"-situationer ens när jag träffat en bloggvän för första gången.

1) Besök i
Minutz3s sommarstuga vid Östersjökusten. Förvisso precis på "fel" sida av väderomslaget från 30 ºC och sol till knappt 20 ºC och regn, men årets premiärdopp hanns med i vilket fall som helst. Tyvärr har jag inget trevligt kort att bjuda på därifrån.

2) Middag på Johan och Mys balkong. Trevligt som alltid!3) Lunchträff i Göteborg med
Samuel Varg Thunberg. Andra gången jag träffade Samuel, senast var på Medeltidsveckan på Visby för två år sedan, dvs innan både han eller jag började blogga. Så egentligen vet jag inte om han räknar som bloggvän utan är kanske mer en "internetvän" då vi lärde känna varandra via crossnet för ett antal år sedan. Hur som helst blev det ett mycket trevlig samtal över en tallrik sushi och en välbehövlig paus i min resa till Frillesås, Halland efter att X2000 var nästan en timme försenat från Stockholm. Tyvärr blev det ingen bild här heller.

4) Eftermiddagssamtal med Sleepaz och Excelsis på Stenungsön, Bohuslän. Första gången jag träffade Excelsis och andra gången jag träffade Sleepaz. Här blev det lunch, promenad och fika och en massa snack. Solen sken och det var på det hela taget mycket trevligt!


Bloggträffar är som sagt var något jag enbart har positiva erfarenheter av och varmt rekommenderar. Har ni vägarna förbi Uppsala närmaste månaden eller därefter förbi Östersund så får ni gärna hojta till så ska jag försöka ordna något. Och om någon från Skåne har lust att träffas så är jag i Lund 12-22 augusti. Hojta till om ni vill ses!

6 kommentarer:

sleepaz sa...

jag ser ju sinnessjuk ut på bilden.. Solen i ögonen och allmänr fnittrig :)
Fanns det ingen bättre?

ps: hade med med mkt trevligt.

Excelsis sa...

Riktigt sinnessjuk! ;)

Johanna G sa...

Sleepaz:
Förlåt, men tyvärr inte. Blev inga lyckade bilder. :-(

AKO sa...

Jag känner att jag missar något eftersom det inte har blivit många bloggartrräffar för min del. Jag har i och för sig börjat umgås med en annan fotofantast här i stan tack vare bloggen när jag tänker efter.

Har dock inte varit söderut ännu och har ingen resa inplanerad dit innan du flyttar vidare. Om det skulle ändras hör jag förstås av mig. :)

Johanna G sa...

AKO:
Det går att besöka Östersund också :)

john sa...

Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg. konferens bohuslän