tisdag 28 december 2010

2010 - Vad har egentligen hänt?

Ser att det börjar dyka upp diverse sammanfattningar av året som snart är över i ett flertal bloggar. Vissa mer ambitiösa än andra. Själv nöjer jag mig nog med en mycket(?) kort.

Jag började bloggåret med att
skåda i kristallkulan inför vad som komma skulle detta decennium. Kan konstatera att än så länge har jag nog varken haft rätt eller fel. T.ex. första punkten: Påven trillar av pinn i mitten av årtiondet. Tja, han lever fortfarande (i alla fall sist jag hörde något). Status quo. Och så fortsätter det i stort sett genom hela listan. Varken bu eller bä.

Något jag missade fullständigt var att Per Mases konverterade till Katolska Kyrkan eller att han skulle trilla av pinn (förlåt, "gå hem till Herren" borde det väl heta på en kyrklig b logg) redan detta första år.


Utöver det vet jag inte om jag tycker att det har hänt så mycket intressant alls i kyrksverige/-världen detta år. Fast jag kan ha missat en hel del, har vare sig lusläst de kristna tidningarna eller hängt på alla konferenser och andra kristna sammankomster under sommaren...


För mig mer personligen har det kanske hänt lite mer. Och bloggen har flera gånger fått stryka på foten. Läste
UnderbaraClaras bloggtips om att man bör skriva något helst flera gånger om dagen. Själv har jag varit mer än nöjd om jag lyckats skriva något mer än en gång per vecka vissa perioder! Under hösten har jag istället mer eller mindre lagt ner Facebook. Saknar det inte särskilt mycket kan jag påstå. Tittade in under julhelgen och kunde bara konstatera att jag knappt ens minns hur man gör eller vad som var så spännande med det.

Yrkesmässigt blev jag färdig legitimerad apotekare i mars och fick snart ett semestervikariat på mitt praktikapotek. Efter sommaren blev jag tvungen att söka mig ny arbetsplats och har de sista tre månaderna jobbat som apotekschef på Apotek Hjärtat i Sveg. Tre fullspäckade månader med massor med nya saker att lära mig, nytt datasystem, nya kollegor, nya utmaningar, och så vidare. Vissa dagar känns det som om jag börjar få koll på något, andra dagar som om jag är fullständigt vilse i pannkakan. Nåja, det är ett vikariat, så nästa år måste jag återigen omvärdera var jag vill bo och vad jag vill göra. Vad är prioriterat och vad kan skjutas upp eller åt sidan. Den som lever får se.

4 kommentarer:

Teija sa...

Från min katolska horisont kan jag konstatera att jag har en fantastisk biskop (som ville ta personliga konsekvenser och erbjöd sig att avgå om det visade sig att han gjort något fel i samband med avslöjanden om övergrepp) och att den katolska familjekongressen i Jönköping i maj fullständigt tegs ihjäl av media, t.o.m. Dagen, som bara hade en liten notis som var svårhittad på nätet. Skickade mail till Elisabeth Sandlund och frågade varför de inte skrivit mer om kongressen. Fick inget svar...

Jonas sa...

Jo om Per Mases fick jag höra redan innan han konverterade att han var dödssjuk och det bads för honom i den katolska mässan här. Synd man inte kunde gå på begravningsmässan i Rättvik, var tydligen en överfylld kyrka.

Blogger sa...

There is shocking news in the sports betting world.

It's been said that every bettor needs to look at this,

Watch this or quit placing bets on sports...

Sports Cash System - Robotic Sports Betting Software.

Blogger sa...

Do you need free Google+ Circles?
Did you know you can get them ON AUTOPILOT & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?