tisdag 23 november 2010

500 inlägg


500 inlägg. Bloggen firar idag så många inlägg. Det är ganska imponerande om jag får säga det själv. 500 inlägg! På 2 år och 7,5 månader. Wow!

500 inlägg. Det trodde jag nog inte helt ärligt när jag började blogga. Även om jag på sätt och vis egentligen borde ha gjort det i och med att jag ändå satsade långsiktigt. Jag övergick från att skriva dagbok med massor av den här typen av funderingar för mig själv till att blogga för mig själv i dialog med dig.
En förhoppning om att dialogen skulle föra mig framåt istället för att bara gå runt, runt i mina egna tankar hela tiden.

500 inlägg. Det har varit perioder av inspiration och perioder av nedgång, det har varit perioder när jag bloggat i det närmaste dagligen och andra perioder när jag inte har haft tid att varken blogga så ofta som jag velat eller hunnit svara på alla kommentarer jag har fått. Jag har fått nya läsare och lärt känna nya människor. Andra har säkert både kommit och försvunnit. Sånt är internets villkor.

500 inlägg. Intresset är flyktigt. Ofta dyker det upp något intressantare eller någon mer välformulerad. Mina tankar idag är gårdagens tankar för någon annan. Mina frågor är fullständigt irrelevanta för den som brinner för något annat. Min bloggblandning blir en rörig sörja för en tredje. Ja, alla varianter finns säkert. Jag bryr mig inte så mycket. Jag är själv likadan mot andra bloggare. Mot andra internetsidor. Man kan inte hänga med och vara uppdaterad överallt jämnt och ständigt! Att sålla och prioritera är en del av internets villkor som sagt var.


500 inlägg. Har de tillfört något till internet? Säkerligen inte. Som Leonardo DaVinci(?) sa: "Det föds en ny tanke vart 300-ade år". Mina tankar, mina reflektioner, mina frågor är inte nya för mänskligheten. Men de är mina. Och för mig har bloggen betytt mycket. För via bloggen har jag lärt känna alla er via kommentarer och era bloggar. Och det har fått mig att växa och tänka nya tankar.


500 inlägg... Nå, vad säger ni: Ska jag satsa på ytterligare 500 inlägg? Eller är det dags att låta intresset vandra vidare till någon nyare, någon intressantare läsning...?


Vänligen

Johanna G.


*****

PS. Jag är lite nyfiken: Vilket av alla dessa inlägg har ni tyckt varit bäst? Roligast? Gett störst avtryck i ert eget liv? Eller på något annat sätt berört er på något särskilt sätt? DS.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!
Satsa på 500 till. =)

h. sarai

Teija sa...

Grattis, Johanna! Fortsätt du och skriv! Utan våra bloggar hade vi förmodligen aldrig träffats och det är jag glad över att vi gjort. Vi tänker lika ibland, fast väldigt ofta tänker vi helt olika. Olikheter berikar och utmanar. Det är bra!

Johanna G sa...

H. Sarai:
Vad kul med en ny läsare: Varmt välkommen hit!

Jag får väl försöka. Men jag tror jag gör som jag har gjort hittills - tar ett inlägg i taget. Att skriva 500 inlägg på en gång känns övermäktigt...

Teija:
Tackar! Nej, det hade vi antagligen inte. Om inte Guds vägar av någon outgrundlig anledning fört oss samman förstås...

Både olikheter och likheter är bra. Olikheter berikar och utmanar, likheter skapar trygghet och lyfter. Och det roliga är ju när man hittar likheter mitt i olikheterna och olikheter mitt i likheterna. :)