tisdag 27 april 2010

Vägen till sanningen om livet


Läser Helene Sturefelts (ägare till bloggen Religionsdialog) inlägg "Livets väg" och får återigen en påminnelse om associationen som jag gjorde redan för flera år sedan:

Jesus säger att han är "
Vägen, sanningen och livet" men för många med mig tror jag att formuleringen hellre blir "Vägen till sanningen om livet". Nej, Helene skriver inte den formuleringen i sitt inlägg - så om ni tycker att tanken är heretisk så skyll inte på henne, jag tar fullt ansvar!

Men skulle någon fråga mig "vad Jesus betyder för mig" så tror jag att formuleringen "Vägen till sanningen om livet" skulle ligga ungefär så pass nära som jag kan komma att uttrycka det i ord. En väg fylld med människor att slå följe med, rastplatser med fantastisk utsikt och dolda ängar, och ett bibliotek av visdom!

3 kommentarer:

Z sa...

så rätt, så rätt

Bergmans Bryderier sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bergmans Bryderier sa...

Kanske måste man vara lite "heretisk" ibland, både för att nå sin samtid och för att nå in till sig själv. Fast varje heretiskt anslag bör förstås föregås av en rejäl brottningskamp med Ordet. Det finns alltid lager under det vid första anblicken obegripliga som kan öppna nya dimensioner för oss - om vi vågar...