torsdag 15 april 2010

En teckning av Gud


En kompis hade följande historia som status på facebook. Klockren!

En dagislärare såg på barnen i klassrummet medan de ritade. Då och då gick hon runt för att titta på vad varje barn ritade. När hon kom fram till en flicka som arbetade ihärdigt frågade hon vad flickan ritade. Flickan svarade, "jag ritar Gud". Läraren stannade upp och sa, "Men ingen vet hur Gud ser ut". Utan minsta tvekan och med blicken kvar på teckningen, svarade flickan: "Det kommer de veta om en liten stund".

4 kommentarer:

Hasse G sa...

Lysande!

Bergmans Bryderier sa...

Ja, vem skulle bättre än ett dagisbarn kunna berätta för oss hur Gud ser ut? :-)

/Lars

Stefan Herczfeld sa...

Historien är underbar! Bildens stil påminner om en engelsk bilderbok om Gud / om bön. Jag kommer ihåg två saker. Den ena sade att bönen handlar om att lyssna också, och bilden visade en person som sade bla...bla...bla... och Gud som tänkte "när är det min tur?".

Den andra bilden ställde frågan om motsättning mellan tro och vetenskap. Bilden föreställde en kemist med några ångande provrör, där han tittade "genom" ett av dem, och frågade "finns Gud?"

Johanna G sa...

Bilden har inget med historien att göra utan är någon jag hittade på nätet när jag sökte efter en passande bild till historien. Och jag tyckte den passade eftersom man så ofta talar om att folk har bilden av Gud som en gubbe med skägg på ett moln. Själv har jag dock aldrig haft den bilden.

Och just denna aktuella bild tycker jag att Gud påminner väldigt mycket om dr Snuggles.