fredag 20 mars 2009

Jag orsakar rubriker i Dagen

Eller egentligen inte jag. I alla fall inte direkt. Men indirekt. Eller jo, kanske hade jag ändå en del med saken att göra "direkt", men jag är inte ensamt skyldig!

Saken är nämligen den att Bo Brander, präst och föreståndare för Laurentiistiftelsen i Lund, kommer att efterträda Patrick Lind som föreståndare för Sankt Ansgar, dvs "min" svenskkyrkliga församling, i Uppsala. Och saken är den att jag var med och intervjuade kandidaterna i egenskap av medlem av något som kallas funktionärsrådet (det organ i församlingen som organiserar allt frivilligarbete i församlingen).

Nu var det förvisso inte bara vi i funktionärsrådet som intervjuade Bosse och de andra kandidaterna, utan även de övriga anställda samt Sankt Ansgars stiftelse hade varsina omgångar med intervjuer av samtliga kandidater. Och det var dessa tre instansers samlade åsikter som alltså ledde till att Bo Brander erbjöds tjänsten (och Guds förtjänst också, såklart). Alltså är jag delvis ansvarig orsak bakom rubriken i Dagen.

Läs mer:
...om Bo Brander finns att läsa på Wikipedia och på Ulf Ekmans blogg. På Livets Ords hemsida finns även en videointervju med Bosse.

Förresten...
...är det inte ganska komiskt att "frikyrkliga" tidningen Dagen skriver om detta men inte Kyrkans Tidning, som antas vara tidningen knuten till Svenska Kyrkan. Kanske är det dags att byta ut epitetet "frikyrkliga" till "ekumeniska" Dagen snart? Jag menar: kan man verkligen kalla en tidning som bl.a. har haft en SvK-lig chefredaktör i flera år för "frikyrklig"?

6 kommentarer:

Excelsis sa...

Stort grattis, det är en underbar man ni får upp till er!

Hosanna sa...

Bosse är inte så populär hos de styrande inom SvK alla gånger så darav notisbristen i KT misstänker jag.
Be för honom.
Ge honom omsorg.

Johanna G sa...

Excelsis:
Tackar! Synd bara att jag flyttar till hösten...

Hosanna:
Jag vet. Men jag tycker ändå att det är ganska småsint av dem att bara låta bli att berätta/ignorerar det helt och hållet. Oavsett vad man gillar eller inte så här han ändå hyfsat känd...

Excelsis sa...

Vart bär det av?

Jonas sa...

Ja S:t Ansgars är att gratulera, hoppas bara att det blir någon bra efterträdare nere i Lund. Johanna att du hade en sån roll visste jag inte! Var det många andra kandidater? Är det en hemlighet vilka det var?

Johanna G sa...

Excelsis:
Det får jag veta först i mitten-slutet av april...

Jonas:
Det var fyra som kom på intervju. Vilka det var - utöver Bosse då - är hemligt.