onsdag 2 mars 2011

Just to be close

Hamnade på Ny Generations Go!-konferens i Östersund i helgen.

Ny generation definierar sig själva som

en allkristen organisation och har sedan starten varit en av Sveriges snabbast växande ungdomsorganisationer. Ny Generation vill uppmuntra elever och studenter att tillsammans bilda och driva skolgrupper som utifrån egna idéer och förutsättningar gör det kristna kärleksbudskapet synligt genom allt från bön och till utåtriktade initiativ och ett konkret socialt engagemang.

Jag associerar dem främst med Livets Ord dock. Inte minst pga av att Joakim Lundqvist, som är ordförande i NG, är en av pastorerna på just Livets Ord i Uppsala.

De skriver vidare:

Go! är en turnerande helgkonferens som arrangeras på orter runt om i Sverige, i ett samarbete mellan lokala kyrkor och Ny Generation. Under Go!-helgen anordnas på fredagen en fartfylld eventkväll - ett perfekt tillfälle att bjuda med icke kyrkvara vänner till - medan lördagen är en inspirationsfylld kanondag som uppmuntrar till att leva ett utåtriktat kristet liv i skolan.

Det är inte alls min stil av kristendom. Inte min stil av möten. Jag har skrivit det förr - jag gillar mer det stillsamma än det rockiga. För mig blir detta på sin höjd en rolig konsert, det är ingen gudstjänst. Det bjuder inte in mig till ett möte med min Herre. Inte generellt sett.

Men de hade på lördagkvällen en stund med lite lugnare lovsång. En stund där det suggestiva fick bli mer naket. En liten stund när de spelade "Just to be close to You". En stund när mötet och bönen drabbade mig. Som en spark i magen snarare än något intellektuellt luftslott.
// Just to be close to You (Jesus)
Just to be close to You
Just to be close to Yuo (Lord)
is my desire //

Om och om igen. Ja, amen.

5 kommentarer:

Jonas sa...

Jag tycker inte att man kan kalla det en allkristen organisation då det väl har en sån tydlig frikyrkligt väckelsekristen profil. Varför inte uppmuntra till lite trevlig gregoriansk sång eller högläsning av St. Ignatius av Loyola i skolan?! *S*

Det finge gärna vara ett lite bredare anslag både musikaliskt och i övrigt.

Kraxpelax sa...

Gud och Sex

Kraxpelax sa...

666

Pontus Immanuel-Maria sa...

Ny Generation erbjuder sällan former jag uppskattar heller men de hjälper i alla fall ungdomar att läsa Bibeln.

Jag tillhör också en NG-grupp på universitetet. Vi ordnar snart "Kristusdagarna" på campus och där kommer det att rymmas en hel del klassiska böneformer. Dessutom bjuder vi in biskop Anders Aborelius som talare. Grupperna har alltså ganska stor frihet att själva styra hur innehållet ska vara.

Allt gott!

Pontus

Johanna G sa...

Pontus Immanuel-Maria:
Välkommen hit!

Kul att höra någon med mer personlig/konkret erfarenhet av NG än vad jag själv har.

Lycka till med Kristusdagarna!