lördag 8 maj 2010

Det finns ingenting nytt under solen.

Tidigt i min "bloggkarriär" bestämde jag mig för två saker:

1) att endast i undantagsfall skriva mer än ett inlägg per dag. Får jag väldigt många idéer en dag delar jag hellre upp dem över tid och publicerar ett om dagen. Detta för att inte översvämma mina läsare med inlägg som ingen utom den överintensive läsaren orkar plöja sig igenom.


2) att inte be om ursäkt ifall det gick lång tid mellan blogginläggen. Det är min blogg och jag tvingar ingen att gå in varje dag och kolla om det dykt upp några nya inlägg varje dag. Tappar jag läsare för att jag har för låg bloggaktivitet så får jag väl ändå skylla mig själv!


Nu ska jag dock - på sätt och vis - bryta mot min andra regel. Trots att det är mindre än en vecka sedan senaste inlägget så vill jag be om ursäkt. Eller kanske snarast komma med en förklaring.


I januari-februari i år hade jag en väldigt intensiv bloggperiod. Sen började fastan och jag bestämde mig för att dra ner på aktiviteten. Inte göra ett fullständigt fasteuppehåll så som somliga andra gjorde, men ändå begränsa mig. Gå lite på sparlåga.


Nu är det dock en månad sedan det var påsk och det känns som om jag fortfarande är på sparlåga. Visst, jag har hittat några intressanta blogguppslag som jag inte har fått ihop till färdiga inlägg, men mest känns det som om det är samma saker som återkommer i väldigt många bloggar. Detta trots att jag har hittat ett antal nya intressanta bloggbekantskaper.


Pred 1:9-10
Vad som har varit kommer att vara,
vad som har skett skall ske igen.
Det finns ingenting nytt under solen.
Säger man om något: "Det här är nytt!"
så har det ändå funnits före oss,
alltsedan urminnes tid.
Nej, jag är inte trött på bloggosfären. Inte egentligen. Det är inte det jag säger er. Men den första "förälskelsen" har kanske lagt sig något. Som det känns just nu så skulle jag gissa att ni får vänja er vid denna lite lägre "bloggtakt" tillsvidare. Vill ni ha någon snabbare och mer uppdaterad bloggare så får ni antingen söka er någon annanstans eller komma med tips och idéer på vad som kan vara intressant att skriva inlägg om.

Vad som sker i framtiden tänker jag inte sia om. Att jag känner så här i dag förhindrar inte att jag kan känna annorlunda imorgon. Men om jag inte gör det så rekommenderar jag er alla en promenad i vårsolen istället för att sitta vid era datorer och vänta på en uppdatering som kanhända dröjer ytterligare dagar eller veckor!


Allt gott!

5 kommentarer:

Teija sa...

Skriv när du känner för det! Det är ju trots allt din blogg...

Zoltan sa...

När jag började blogga sa en god vän till mig: "att blogga är som att ha kor; man måste mjölka varje dag".

Måste?

Kör på i din egen takt - det viktiga är ju inte kvantitet.

Vi ses om två veckor på Jesusmanifestationen, eller?

Johanna G sa...

Klart jag bloggar på i min egen takt, något annat skulle ju aldrig fungera. Det var mer en "varning för sänkningen av bloggtakten kommer att vara ett tag till"-post.

Zoltan:
Skulle gärna ha kommit, men jobbar pingstafton.

AKO sa...

Jag upplever att man ibland tappar lite fart om man av någon anledning inte har kunnat blogga på ett tag. Kanske för att man inser att bloggosfären är lite för stor att greppa och hålla kvar, även om man skulle göra det på heltid+ och då är det ju bättre att köra i den takt man själv känner för för stunden. För egen del har jag tyvärr varit seg länge, men så är det. :(

Johanna G sa...

AKO:
Du? Seg? Tycker det dyker upp nya foton på din blogg relativt frekvent. Känner betydligt segare bloggare än dig!